Uppstarten av VK Fritidsklubb

Tänkte att vi skulle ta och berätta lite om resan och projektet VK Fritidsklubb!

Under April 2019 inledde vi ett projekt med Växjö kommun som heter VK Fritidsklubb. Projektet går ut på att ungdomar med NPF ska ha en plats att gå till. Då datorspel och e-sport är en gemensam nämnare för många ungdomar så passar vårt samarbete perfekt. Overpowered står för utrustning i form av datorer och VR-system som ungdomarna genom klubben kan spela på.

Vi har vår lokal nere på Liedbergsgatan 15 och har under året renoverat denna för att ha möjlighet att öppna vår verksamhet. I september fick vi klartecken från Växjö Kommun att nyttja lokalen. Under tiden har VK Fritidsklubb huserat två andra lokaler i väntan på vår egen. 

Första etappen var vi i Växjö Fria Gymnasiums lokaler. Med hjälp av Attevik fraktades all utrustning dit vid varje tillfälle och riggades upp. VK’s personal tillsammans med vår personal gjorde ett gediget jobb för att få det hela att fungera. 

Under andra etappen flyttade vi verksamheten till Catenas lokaler ute i Räppe. Med hjälp av Magnus Stenbenke, Fungeon och Håkan Gunnarsson, Catena så hittade vi en stabil lösning för eventen. Vid varje tillfälle så riggade vi upp utrustningen i Catenas stora möteslokaler och när det var färdigspelat så packades datorerna ner igen och ställdes in i Magnus kontor. Ett jobb som var slitsamt men givande. Alla inblandade hade ett mål och det var att ungdomarna skulle få en stabil mötesplats. 

Nu i september så blev vår lokal klar och vi hade då vårt första event på plats. Glädje för alla inblandade och ungdomarna sa saker som “Jag vill aldrig lämna VK Fritidsklubb”. 

Framtiden ser otroligt intressant ut och vi kommer att fortsätta att utveckla detta projekt vid varje tillfälle. E-sport och gaming är något som får deltagarna att genom ett gemensamt intresse skapa kontakter och vänner. Vi inte bara spelar utan vi umgås, skrattar och har kul. 

Vi vill tacka alla inblandade som gjort resan genomförbar.
Växjö Fria Gymnasium
Atteviks
Magnus Stenbenke, Fungeon
Håkan Gunnarsson, Catena
MNT Transport
Robin, VK Fritidsklubb’s projektledare, en fantastisk eldskäl som brinner för detta.
Daniel från Syntexa som i bakgrundan har arbetat med allt nätverk och våra egna spelservrar. En fantastisk samarbetspartner.
Och självklart all VK/OP personal som arbetat och slitit, ni är grymma!

Men inte minst våra deltagare, ungdomarna, det är ni som gör det värt att fortsätta!